Rețetă aripioare pui super crispy! Delicioase ca la KFC! Ingredientul cheie pe care trebuie să-l folosiți

aripioare

Aveți poftă de junk food? Ei bine, puteți prepara și acasă aripioare super crispy, la fel de bune ca cele de la KFC. Acestea nu sunt printre cele mai sănătoase mâncăruri, însă din când în când meritați câte un festin culinar de acest tip. O rețetă foarte bună este cea propusă de cei de la bucataras.ro.

Aripioarele de pui ies foarte bune și le puteți servi cu un sos cumpărat din comerț sau vă puteți pregăti singuri acasă maioneză în care puteți adăuga câteva grăunțe de usturoi. Asta dacă aveți un stomac sănătos.

De ce ingrediente aveți nevoie pentru aripioare super crispy?

1 kg aripioare de pui
500 ml lapte
1 lingurita cu varf boia de ardei
1/2 lingurita piper
O lingurita rasa praf de usturoi
1 lingurita sare
5 oua mari
½ pahar faina alba
½ pahar pesmet de paine Akaya
Ulei pentru prajit

Cum se prepară

Aripioarele le trecem prin flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele.

Spalam si inlaturam varfurile aripioarelor si le asezam cat mai compact intr-o caserola cu capac. Separat, intr-un castron adaugam boiaua, piperul, praful de usturoi si sarea. Amestecam totul, apoi adaugam laptele. Amestecam pana se dizolva sarea si adaugam totul peste aripioare. Acoperim si dam la rece. Minim 3 ore sau ideal ar fi peste noapte.

Pregatim 3 castroane, unul cu faina, altul cu pesmet si altul cu ouale batute spuma. Intr-o tigaie sau ceaunel de tuci, adaugam ulei cat sa acopere bine fundul vasului si lasam sa incinga bine uleiul. Trecem aripioarele prin faina, ou si pesmet si le prajim in ulei pana capata o nuanta aramie.

Le scoatem intr-un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a elimina surplusul de ulei. Apoi se servesc cu sosul ales. Poftă bună.

Sursa foto: bucataras.ro

Revista Presei