Dacă vrei să faci o surpriză delicioasă celor dragi și nu știi care ar putea fi aceea, prepară această rețetă delicioasă de brioșe cu afine iar succesul este garantat!
„Intr-o craticioara am topit untul. Am batut ouale cu zaharul pana s-au omogenizat (am folosit telul, nu a fost nevoie de mixer). Am adaugat untul topit, am amestecat, apoi am pus si smantana, in doua transe, amestecand pana ce compozitia a fost omogena.
Intr-un alt bol (mai mare) am amestecat faina, sarea si praful de copt. Am scos afinele inghetate si le-am amestecat cu faina. Am facut loc in centru si am turnat compozitia cu oua si smantana.
Am amestecat rapid (ca sa nu se dezghete draciile) si apoi am impartiti compozitia intr-o tava de 12 briose, care a intrat cam juma’ de ora la cuptorul incins la 180 de grade.
Le-am scos cand erau aurii. Am trecut lama unui cutit pe langa marginea fiecarei briose, ca sa le desprind de tava (fructele coapte se caramelizeaza si treaba poate deveni putin lipicioasa) si am mai lasat prajiturile sa se raceasca in tava 10 minute,” noteaza mazilique.ro.