Rețeta bunicii: cea mai bună plăcintă țărănească cu mere. Îți amintește de gustul unic al copilăriei

placinta taraneasca cu mere

Oricâte rețete noi ar apărea pe piață, există anumite preparate vechi, din copilărie, care ne-au rămas în suflet pentru totdeauna.

Vă propunem, astăzi, întocmai o asemenea rețetă: Plăcintă țărănească cu mere.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • o lingura otet
  • un praf de sare
  • 50 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

  • un kg mere
  • 200 g zahar
  • o lingurita unt
  • o lingurita scortisoara
  • o lingura pesmet sau gris

Ingrediente pentru ornat:

  • zahăr pudră vanilinat

Mod de preparare:

„Se amesteca faina cu otetul, sarea si apa calduta pana se obtine un aluat consistent. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine, apoi se pune intr-o folie la rece o jumatate de ora.

Intre timp, se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc cu o lingurita de unt, zahar si scortisoara.
Se imparte aluatul pentru placinta in doua parti care se intind intr-o foaie de 4-5 mm grosime. Se stropeste cu unt topit fiecare foaie, apoi se presara cu putin pesmet si se intind uniform merele.

Se ruleaza fiecare placinta si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand s-au rumenit frumos, se pudreaza cu zahar pudra vanilinat,” notează retetepractice.ro.

 

 

Revista Presei