Rețeta care face furori în Europa: Chiftele de dovlecei cu brânză! Un preparat ușor, cu un gust deosebit

chiftele de dovlecei 2

Vă prezentăm astăzi o rețetă care a luat cu asalt bucătăriile din Italia, Spania, Franța și până în Marea Britanie: chiftele de dovlecei cu brânză. 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei medii
  • 4 oua crude
  • 150 g branza sarata rasa (eu am folositi 2 tipuri de cascaval)
  • 80 g pesmet (cam 6 linguri – depinde de cat de bine stoarceti dovleceii)
  • sare, piper
  • optional: chimen, boia dulce
  • ceapa verde tocata sau cepsoara sau 1-2 catei de usturoi

În plus:

  • pesmet pentru tavalit chiftelele
  • ulei pentru prajit (de floarea soarelui)

Mod de preparare:

Spălăm dovleceii și îi cojim în straturi subțiri. Îi dăm mai apoi pe răzătoarea mare și îi sărăm bine.

Spargem cele 4 ouă și le condimentăm cu piper și paprika. Fiți precauți cu sarea, pentru că și brânza este sărată. Radeți cașcavalul sau brânza telemea. Amestecați totul cu o furculiță și adăugați și pesmetul. TOt acum trebuie adăugată și cepșoara verde tocată mărunt.

Stoarceți bine în pumn dovleceii rași și puneți-i în castron. Amestecați bine, pentru a obține o comoziție asemănătoare la consistență cu carnea tocată.

Luați cu o lingură porții mari și modelați-le în palmă. Treceți bilele turtite prin pesmet și așezați-le pe o tavă.

Am incins ulei intr-o tigaie larga (cam 1 deget de ulei sa fie stratul) si am prajit in 2 etape chiftelutele (cate 6 in fiecare tranță).

Focul trebuie dat la nivel mediuu – pentru a se patrunda si in mijloc dar sa nu se arda crusta de pesmet. Le-am intors cu o spatula si le-am prajit si pe cealalta parte.Scoteți-le pe un șervețel de hârtie, pentru a absorbi uleiul în exces. Poftă bună!

Citește și:

Revista Presei