Rețeta care face furori în lume: Chifteluțe din cartofi și brânză. Au un gust extraordinar și se prepară foarte simplu

18 nov. 2020
Rețeta care face furori în lume: Chifteluțe din cartofi și brânză. Au un gust extraordinar și se prepară foarte simplu

Vorbim astăzi despre o rețetă de xtrem de delicioasă de chiftele. Nu cred să existe oameni cărora să nu le placă ciftelele, însă pentru rețeta de azi pregătim un preparat ușor ieșit din comun, dar care promitem că-i va cuceri pe toți cei aflați la masă: chiftele din cartofi cu brânză. 

Ingrediente:

  • 500 g cartofi fierti sau piure ramas
  • 200 g branzeturi rase (telemea, burduf, cascaval, parmezan sau branza cu mucegai nobil)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • arome la alegere: nucsoara, chimen, ierburi aromatice
  • 1 lingura de pesmet
  • o mana de verdeturi tocate: patrunjel, marar
  • Optional: ceapa, cozi de ceapa verde, 1-2 catei de usturoi

 

In plus:

  • pesmet pentru tavalit
  • 500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Radeți cartofii pe răzătoarea mare. Luați din frigider puțină telemea, brânză Gouda, un capăt de Pecorino și o bucățică de parmezan. Aveți grijă ca telemeaua sa fie uscată.

Le trageți prin răzătoarea mică direct în castronul cu cartofi. SPargeti două ouă întregi, asezonați totul cu puțină sare, piper și nucșoară rasă.

Porționați compoziția cu o lingură.

Rețeta care face furori în lume: Chifteluțe din cartofi și brânză. Au un gust extraordinar și se prepară foarte simplu

Presărați pesmet pe un tocător și așezați chifteluțele de cartofi porționate.Aplatizați ușor în palme fiecare bilă și treceți-o prin pesmet.

Alegeți o tigaie mică. Turnați ulei generos, pentr a asigura o prăjire rapidă și uniformă.

Am prajit chiftelele in doua ture. Dupa cateva minute, întorceți-le si pe verso ca sa se rumeneasca frumos si uniform. Focul trebuie să fie dat la mediu.

Chiftelele prajite scoteți-le direct pe o farfurie in care sunt servetele de hartie, pentru absrobția uleiului în exces. Poftă bună!