Rețetă: Cea mai bună pizza de casă cu blat pufos: Iese extrem de fragedă și delicioasă

11 oct. 2020
Rețetă: Cea mai bună pizza de casă cu blat pufos: Iese extrem de fragedă și delicioasă

De-a lungul anilor, rețetele de pizza au evoluat profund. Vorbim astăzi de sute de sortimente diferite, care mai de care mai delicioase. Mai jos veți găsi o rețetă delicioasă de pizza de casă „cu de toate”, exact cum se mai practică prin gospodăriile românești.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 50 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 20 g drojdie proaspata sau 6 g uscata

Pentru topping:

  • de toate: salam, sunca, bacon, carnati, cabanos, crenvursti
  • rosii, ceapa, ardei, ciuperci, porumb
  • ketchup
  • telemea, cascaval

Mod de preparare:

Amestecați apă caldă cu drojdia și zahărul, apoi adăugați uleiul, făian și sarea.Frământați aluatul și lăsați-l mai apoi la dospit 40-50 de minute la un loc călduț, acoperit cu o cârpă curată.

La această pizza putem pune orice avem prin frigider. Noi am folosit sunca, bacon, salam, rosii, porumb, ceapa, ardei, telemea.

Rețetă: Cea mai bună pizza de casă cu blat pufos: Iese extrem de fragedă și delicioasă

Întindeți blatul pe hartia de copt și transferati aluatul în tavă.

Ungeți aluatul cu ketchip și puneți legumele, mai apoi mezelurile și, la final, brânzeturile.

Pizza se coace la temperaturi mari (220-230° C), timp de 15-20 de minute, timp de 15-20 minute.