Rețetă: Cea mai bună supă de pui cu găluște. Care este secretul obținerii celor mai pufoase găluște?

supa de pui cu galuste

Supa de pui cu găluște este un preparat medicament, supranumit penicilina evreiască. Aceasta este indicată în regimul multor boli precum răceala, bolile de stomac, diabete, precum și după diverse intervenții chirurgicale.

Datorită compușilor săi, cu cât consumi mai multă supă de pui, cu atât te vindeci mai repede. Așadar, vă prezentăm în continuare o rețetă delicioasă de supă de pui cu găluște:

Ingrediente supă:

  • 800 g carne de pui
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi mici
  • 1 pătrunjel

Ingrediente găluște:

  • 50 ml ulei
  • 120 g griş
  • 2 ouă
  • 1 vârf de cuțit
  • bicarbonat de sodiu
  • sare

Mod de preparare:

„Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie. Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe. Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.

Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.

Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa. Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.

Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase. Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat,” noteaza kaufland.ro.

Revista Presei