Rețetă: Cea mai delicioasă ciorbă cu carne de pui: Evită greșeala făcută de toate gospodinele prin care ciorba devine toxică

ciorba de pui

Rețetă: Cum se prepară cea mai delicioasă ciorbă cu carne de pui? În articolul de astăzi îți arătăm care e secretul pentru un preparat extrem de bun și, totodată, cum să eviți greșeala pe care toate gospodinele o fac și care face ca ciorba să devină toxică.

Ingrediente:

  • 700 g carne de pui cu piele si os;
  • 2 morcovi;
  • 2 radacini pastarnac;
  • 1 radacina patrunjel;
  • 100 g radacina de telina;
  • 2 cartofi;
  • 1 ceapa;
  • 100 g mazare;
  • 100 g fasole (boabe sau pastai);
  • 300 g rosii cuburi;
  • cimbru uscat;
  • 100 g conopida;
  • 3 lingurite sare;
  • dupa preferinte: bors, zeama de lamaie sau smantana

Mod de preparare:

„Bucatile de pui se pun intr-o oala cu 2,5 l de apa rece cu sare. Carnea se fierbe, iar dupa ce apare spuma la suprafata, aceasta se inlatura cu ajutorul unei spumiere sau cu lingura. Pastarnacul, patrunjelul, telina, morcovii si ceapa se taie in bucati mici, iar cartofii in cuburi mai mari.

Radacinoasele si ceapa se pot cali inainte sau se pot adauga direct in apa cu carnea de pui. Adauga si cimbrul. Dupa 10 minute, focul se seteaza la minimum si se mai lasa ciorba la fiert in jur de 40 de minute. Carnea se scoate, apoi, din ciorba si se dezoseaza. Intre timp, adauga cartofii, iar dupa 10 minute poti pune mazarea, conopida si fasolea.

Daca apa a scazut prea mult, mai poti adauga 1-2 cani de apa calda. Tot in acest moment se adauga si rosiile cubulete din conserva. Pune inapoi carnea si mai lasa la fiert ciorba circa 10 minute.

Daca vrei sa o acresti, incalzeste bors intr-o alta cratita si toarna-l in oala sau adauga zeama de lamaie. Optional, o poti servi cu smantana si nu uita de cateva frunze de patrunjel pentru un finish excelent,” notează mega-image.ro.

Evită ca ciorba să devină toxică

Dacă la prepararea ciorbei folosiți legume din comerț, vă sugerăm să aruncați prima apă în care le fierbeți, pentru că acolo rămân toate îngrășămintele și pesticidele folosite de agricultori.

Mare grijă și dacă alegeți să puneți leuștean în ciorbă. Este de preferat să îl folosiți în varianta lui uscată și să presărați peste ciorbă, după ce aceasta a fost luată de pe foc.

Totuși, dacă vreți să folosiți leuștean proaspăt, aveți grijă cât de mult puneți, pentru că este foarte aromat. Nu în ultimul rând, ar trebui să îl puneți în ciorbă cu foarte puțin timp înainte de a lua oala de pe foc.

Citește și:

Revista Presei