Rețetă: Cea mai delicioasă plăcintă cu mere, rețeta lui chef Florin Dumitrescu: Care sunt greșelile de preparare pe care trebuie să le evitați cu orice preț?

27 nov. 2020
Rețetă: Cea mai delicioasă plăcintă cu mere, rețeta lui chef Florin Dumitrescu: Care sunt greșelile de preparare pe care trebuie să le evitați cu orice preț?

Vorbim astăzi despre o rețetă delicioasă de plăcintă cu mere, propusă de chef Florin Dumitrescu. Mai mult însă, vorbim și despre cele mai comune greșeli pe care gospodinele le practică în prepararea plăcintei cu mere și cum pot fi acestea evitate.

Rețeta de plăcintă cu mere a lui chef Florin Dumitrescu

Ingrediente:

  • 5-6 mere
  • 50 grame de unt
  • 2 linguri de zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • coniac
  • aluat de foietaj
  • două ouă
  • iaurt cremos 10% grăsime

Mod de preparare:

Spală bine merele și taie-le cubulețe. Mai apoi, dă drumul la foc și pune în tigaie untul. Peste acesta se adaugă merele și zahărul. Ulterior se flambează compoziția cu puțin coniac.

Între timp, bate ouăle și pregătește aluatul de foietaj, care nu se întinde în prealabil. După ce s-au călit merele, așează-le în interiorul foietajului și apoi marginile în exces se taie și se rulează în interior.

Până la acest pas, pregătește cuptorul la 180 de grade Celsius. Înainte de a băga tava la cuptor, se unge cu ou întreaga placintă. După aceea, se lasă la cuptor timp de 45 de minute.

La final, se taie plăcinta și se servește cu o lingură de iaurt cremos, de 10% grăsime.

Cele mai dese greșeli în prepararea plăcintei cu mere

  1. Folosești un singur tip de mere

Majoritatea gospodinelor folosesc la plăcinta cu mere un singur soi de mere. Chiar dacă nu este neapărat greșit, dacă folosești în compoziție mai multe tipuri de mere vei obține un gust mai complex iar rezultatul finalva fi mult mai delicios.

2. Nu cureți merele de coajă

Multă lume prepară plăcinta cu mere nedecojite. Acest lucru este o greșeală, întrucât coaja merelor nu doar că nu aduce niciun plus de gust preparatului final, dar nici compoziția plăcintei nu va fi prea plăcută, atunci când vei nimeri bucăți mai tari, cu gust diferit.

3. Folosești prea mult zahăr

Multe gospodine folosesc o cantitate prea mare de zahăr atunci când pregătesc o plăcintă cu mere. Este foarte greșit și asta pentru că și merele au în compoziție o cantitate serioasă de zahăr, iar preparatul final va ieși astfel mult prea dulce și, în același timp, nesănătos.

Astfel, ai grijă să nu folosești mai mult de două linguri de zahăr în plăcintă.

Foarte multa lume foloseste o cantitate prea mare de zahar atunci cand gateste