Rețetă: Cea mai delicioasă salată de cartofi. Se prepară extrem de simplu iar gustul este extraordinar

20 oct. 2020
Rețetă: Cea mai delicioasă salată de cartofi. Se prepară extrem de simplu iar gustul este extraordinar

Vă prezentăm astăzi o rețetă extraordinară pentru salata de cartofi, rețetă care transformă acest preparat dintr-unul uzual într-o adevărată delicatesă.

Ingrediente:

  • 1 kg și jumătate cartofi roșii;
  • 300 g maioneză;
  • 120 g smântână dulce;
  • 5 ouă fierte tocate;
  • 1 castravete murat tăiat cubulețe mici + 2 lingurițe de zeamă;
  • 1 lingură muștar;
  • 1 lingură oțet alb;
  • 1/2 linguriță sare;
  • 1/2 lingurță zahăr;
  • 1/2 linguriță piper;
  • 2-3 tulpini de țelină tocate;
  • 1 ceapă roșie medie cubulețe;
  • 2 cepe verzi tocate (opțional);
  • 1 ardei gras mic, tocat mărunt;
  • 1/2 ardei roșu tocat mărunt.

Mod de preparare:

„Salata de cartofi se completează perfect cu orice alt preparat. Este plină de arome și poate fi consumată ca atare sau drept garnitură pentru orice preparat gătit la grătar.

Este o salată cremoasă în care se pot adăuga orice alte condimente care îți sunt pe plac, însă gustul este cu adevărat delicios. Iată cum pregătești rapid, la tine în bucătărie, cea mai bună salată de cartofi!

Pune la fiert cartofii roșii până se înmoaie ușor (între 8-15 minute trebuie să îi ții pe foc. Cartofii mai mari fierb mai greu spre deosebite decât cei mai mici. După ce i-ai scurs bine de apă și s-au răcit, pune-i la frigider.

Între timp, într-un vas mare amestecă maioneza de casă cu smântâna dulce, muștarul, oțetul, castravetele murat tocat mărunt (și cu cele 2 lingurițe de zeamă de la el). Amestecă bine pentru a se combina perfect aromele. Asezonează cu zahăr, sare și piper și amestecă bine.

Adaugă restul de ingrediente (fără cartofi, momentan) și amestecă iar. Compoziția trebuie bine amestecată pentru a te asigura că aromele sunt perfect pătrunse.

Scoate cartofii din frigider și taie-i cubulețe. Adaugă cartofii peste restul de ingrediente, amestecând ușor ca să nu se sfarme cartofii.

Acoperă și dă la rece până la servire.

Salatade cartofi este cea mai bună servită a doua zi, deoarece au timp aromele să își împletească gusturile,” notează retete.unica.ro.