Rețetă: Cea mai delicioasă tocăniță de ciuperci cu smântână. Iată care este rețeta folosită de marii bucătari ai lumii

tocanita ciuperci cu smantana

Îți propunem pentru astăzi o rețetă absolut delicioasă – tocăniță de ciuperci cu smântână. Vorbim de o rețetă specială, genială tocmai prin simplitatea ei, folosită de marii bucătari ai lumii.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 lingura ulei
  • 20 g unt cu min. 80% grasime
  • sare, piper negru
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

„Ciupercile nu se spala sub jet de apa pentru ca o absorb ca un burete, se imbiba cu ea. In special ciupercile salbatice. Acestea se curata delicat cu o perie moale, indepartandu-se pamantul, firele de iarba uscata si alte impuritati. Daca chiar nimeriti niste ciuperci foarte murdare, pline de nisip sau pamant, atunci acestea pot fi asezate scurt timp intr-un castron cu apa rece: nisipul va cadea singur la fund. Ciupercile trebuie apoi bine scurse inr-o strecuratoare (timp de 1-2 ore).

Am incins o tigaie mai adanca si am topit in ea untul impreuna cu uleiul. Nu pun unt simplu pentru ca acesta va fumega. Uleiul il ajuta sa nu se arda. Imediat am adaugat in tigaie si ciupercile si l-am amestecat delicat cu o spatula.

Le-am sotat la foc viu 4-5 minute. In prima faza tigaia se umple cu apa lasata de ciuperci. Apoi aceasta se evapora si ciupercile incep sa sfaraie, sa se rumeneasca usor. Ele scad mult in volum.

Am asezonat totul cu sare si piper negru (proaspat macinat). Am stins totul cu smantana dulce si am redus flacara la mediu. Am mai lasat sa clocoteasca pret de 2 minute si am stins focul.

Doar la final am adaugat usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat,” notează savoriurbane.ro.

Revista Presei