Rețetă: Cel mai bun hummus pe care îl vei mânca. Este gata în doar câteva minute. Care e secretul

12 oct. 2020
Rețetă: Cel mai bun hummus pe care îl vei mânca. Este gata în doar câteva minute. Care e secretul

Hummusul este o rețetă de proveniență orientală, însă care este foarte îndrăgit și în România. Este perfect deopotrivă pentr zilele de post precum și pentru orice moment în care ai poftă de un preparat care este gata în doar câteva minute.

Ingrediente:

  • 500 g năut
  • sucul a 2 lămâi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pastă de susan
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 crenguta pătrunjel

Mod de preparare:

„Cu o seara înainte de preparare, se pune nautul în apa rece. A doua zi se scurge si se pune la fiert, iar când boabele s-au înmuiat, se scurg si se mixează.

*Dacă doriți să evitați acest pas, puteți folosi năut din comerț, la cutie.

Mai apoi, adăugați pasta de susan. Se adauga sucul de lamâie si uleiul în timp ce se continua mixarea, apoi usturoiul pisat. Se scoate pasta într-un bol sau o farfurie, i se fac câteva sanţuri la suprafaţa si se pune puţin ulei de măsline, simplu sau aromatizat. Se aduce la masa cu pătrunjel si, eventual, lamâie,” notează retete.unica.ro.

Hummus. Beneficii:

„Gustos și ușor de preparat, humusul trebuie însă consumat cu prudență. Asta pentru că 100 de grame de humus au aproximativ 420 de calorii. Chiar și așa, năutul, ingredientul principal din humus are nenumărate beneficii pentru sănătate și este o sursă de proteină vegetală excelentă.

Năutul este un aliment sănătos, care ajută la combaterea anumitor boli cardiovasculare sau de digestie dacă este introdus în dietîn mod frecvent, mai ales în combinație cu legume. În plus, usturoiul și uleiul de măsline, condimentele care dau humusului un gust minunat, fac de asemenea parte din dieta mediteraneană, devenită celebră tocmai pentru beneficiile dovedite asupra sănătății.

Așadar, humusul reprezintă o sursă bogată de acizi grași esențiali omega-3, care ajută la protecția sistemului cardiac, și de nutrienți proveniți din năut și sosul tahini. În plus, humusul conține: Fier , Vitamina B6, Mangan, Cupru, Acid folic, Aminoacizi.

Aminoacizii formați din trioul triptofan, fenilalanină și tirosina, cei care se găsesc și în humus, sunt substanțe care au un efect pozitiv asupra somnului și a stării de spirit generale. Dincolo de asta, fibrele din năut ajută în procesul de digestie și la reglarea nivelului de lipide din sânge,” adaugă retete.unica.ro.