Rețetă: Cel mai bun mujdei de usturoi. Iese extrem de cremos! Care e ingredientul secret?

mujdei

Mujdeiul de usturoi este un sos cu o tradiție extrem de mare la români. Fie că îl faceți simplu, cu roșii sau cu smântână, vă garantăm că rețeta de față vă va surprinde plăcut, tocmai prin cremozitatea ei și gustul echilibrat.

Ingrediente:

  • 30 g usturoi
  • 20 g ulei
  • sare
  • 80 g smantana minim 20%
    Optional:
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

„Pentru mujdeiul cu smantana avem nevoie de usturoi, un pic de ulei, sare si mai mult sau mai putina smantana.

Usturoiul se da prin presa, dupa care se spumeaza cu ajutorul unei linguri impreuna cu sarea grunjoasa. Sarea grunjoasa ajuta mecanic la sfaramarea pulpei de usturoi.

Rețetă: Cel mai bun mujdei de usturoi. Iese extrem de cremos!

Treptat se adauga si uleiul. Usturoiul trebuie sa devina cremos si sa se albeasca usor. Puteti folosi si un blender sau un procesor de bucatarie ca sa obtineti un amestec spumos, fara bucatele de usturoi. Pe vremuri se foloseau mojare de lemn cu pistil, special gandite pentru mujdei de usturoi.

Tot treptat se adauga apoi si smantana, amestecand energic cu lingura. Cu cat smantana e mai grasa cu atat mujdeiul va fi mai cremos. Optional se pot adauga si frunze tocate de patrunjel verde.

Acest mujdei se serveste imediat langa preparate la gratar (carnuri, legume), fripturi la cuptor sau la tigaie. Poate fi pastrat 1-2 zile la frigider, in recipient inchis,” notează savoriurbane.ro.

Revista Presei