Rețetă: Cel mai bun pui cu orez cu ciuperci. Cum se prepară și care e secretul marilor bucătari

pui-cu-orez-si-ciuperci-0

Puiul cu orez și ciuperci e un preparat cu arome îmbietoare, care arată bine, miroase bine și are un gust extraordinar.

Vă prezentăm în continuare o rețetă specială, propusă de divainbucatarie.ro.

Ingrediente:

  • (pentru 4 portii)
  • 4 pulpe pui sau 8 ciocanele
  • 2 cesti orez
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 morcov mediu
  • 1 felie ardei gras galben
  • 1 lingura apio tocat marunt
  • 1 borcan ciuperci taiate 280g
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 1 praf ierburi de Provence
  • 2-3 fire cimbru
  • 600 ml supa pui

Mod de preparare:

„Condimentam pulpele de pui (ciocanelele) cu sare, piper si boia, apoi le calim la foc mic in uleiul incins pana se rumenesc usor pe ambele parti.

In alta tigaie calim in 2 linguri ulei ceapa cu morcovul tocate marunt, apoi adaugam orezul, apio si ardeiul galben tocat.

Calim totul in jur de 1 minut, apoi punem ciupercile. Daca sunt bucati mari le vom taia in cuburi mai mici.

Dupa 3 minute, stingem cu supa de pui si lasam sa fiarba pana scade lichidul la jumatate. Asezonam cu ierburi de Provence, 3 lingui din uleiul in care au fost prajite pulpele, adaugam cimbru si dam la cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 15 minute (pana este absorbit lichidul).

Gustam si vedem daca orezul este facut. Daca este nevoie mai adaugam 1 ceasca de apa si lasam la cuptor pana se absoarbe. Cand este gata punem in farfurii si putem manca,” notează divainbucatarie.ro.

Revista Presei