Rețetă: Cel mai bun pui întreg la cuptor! Rețetă cu unt și ierburi aromate

pui la cuptor 2

Vă prezentăm astăzi o rețetă cu totul și cu totul deosebită de pui întreg la cuptor. Și spun că e vorba de o rețetă deosebită nu că ar fi complicat de gătit, ci din contră! Este foarte simplă, dar punctează total la capitolul gust și arome, datorită untului și a ierburilor aromate.

Ingrediente:

  • 1 buc pui mare (1-1,5 kg)
  • 250 g unt
  • după gust sare
  • după gust piper
  • după gust boia
  • după gust rozmarin
  • după gust pătrunjel verde
  • 4-5 căței căței de usturoi
  • 1 kg cartofi

Mod de preparare:

„Spălam bine puiul și îl lăsăm la temperatura camerei vreo 20 minute. Până puiul nostru se obișnuiește cu atmosfera din bucătărie, amestecăm 200 g unt cu 1 cățel 2 de usturoi pisat,pătrunjel tocat,rozmarin,sare și piper.

Luăm puiul, îi dezlipim pielea de pe carne, băgând ușor mâna (atenție să nu rupeți pielea). Apoi în acel buzunărel format băgăm untul aromat. Atât pe piept cât și pe spate și pulpe. Uscăm puiu pe dinafară cu hârtie absorbantă și îi facem un masaj cu un amestec de sare,piper,boia.

Așezăm puiul în tavă, cu pieptul în jos și îl lăsăm să se odihnească după masaj. Între timp pregătim cartofii: îi curățăm, îi spălam și îi tăiem în 2 (dat fiind faptul ca erau destul de mici, dacă aveți mai măricei îi tăiați in 4). Îi condimentăm cu sare, piper, boia și rozmarin și îi punem în jurul puiului. Am presărat puțin rozmarin și pe pui.

Dăm totul la cuptor circa 2 ore. Timp de o oră jumătate, la fiecare jumătate de oră stropim puiul cu restul de unt rămas, topit în prealabil. După ce trece acea oră jumătate, întoarcem puiul cu pieptul în sus pt a se rumeni frumos.

Noi am servit alături o salată de roșii și sos de usturoi cu iaurt. Poftă bună,” notează cookpad.ro.

Revista Presei