Rețeta: Cel mai bun sos pentru paste! Secretul lui Jamie Oliver. Este o adevărată delicatesă

Captură de ecran din 2020-07-14 la 12.05.51

Pastele se prepară rapid și sunt o idee bună chiar și în dietele de slăbit. Gustul divin este dat de sosul pe care îl adăugăm, iar acesta îl alegem în funcție de preferințe. Jamie Oliver a făcut publică rețeta pentru cel mai bun sos, pe baza de mazăre. 

Pestoul de mazăre este o adevărată delicatesă, iar gustul este pe măsura. Rețeta este una foarte simplă și o poți prepara oricând dorești, iar aspectul este unul fenomenal.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Habt ihr schon mal Avocado-Pesto probiert?🥑🤤🤔 📷 @biancazapatka #pesto #homemade #avocadopesto #peaspesto #zucchini #erbsen #basilikum #avocado #veganfoodspot #f52grams #foodshare #whatveganseat #veganfoodporn #tortellini #veganrecipes #foodblog #avocadopasta #healthyfood #thefeedfeed #gesuderhunger

O postare distribuită de gesunderhunger (@gesunderhunger) pe

De ce ai nevoie

  • 100 grame mazare proaspata sau congelata;
  • Un catel mic de usturoi;
  • Cateva frunze de busuioc sau menta;
  • 30 grame muguri de pin;
  • 30 grame parmezan sau alta branza tare;
  • Ulei de masline extravirgin;
  • Sare si piper.

Cum se prepară

Pentru ca mazarea sa isi pastreze culoarea si consistenta fresh, se gateste prin blansare. Se pregateste o oala mica, se umple cu apa si se lasa sa fiarba. Cand a ajuns la punctul de fierbere, se pune mazarea proaspata sau congelata in apa si se lasa sa se gateasca timp de 2-3 minute.

Se scoate apoi mazarea din oala si se trece printr-un jet cu apa foarte rece, apois se lasa in strecuratoare pana la pasul urmator.

Se curata apoi usturoiul si se zdrobeste intr-un mojar. Se freaca cu un varf de cutit de sare, apoi se adauga frunzele de menta sau busuioc si mugurii de pin. Se zdorbeste totul impreuna, pana cand aromele se intrepatrund.

Se adauga apoi in blender mazarea racita si se marunteste pana ajunge la consistenta dorita. Unele persoane prefera un pesto mai fin, iar altele adora unul mai „chunky”.

La final, se amesteca parmezanul ras in pesto si se adauga 1-2 linguri de ulei de masline, pana cand se obtine consistenta preferata.

Revista Presei