Rețetă: Cel mai delicios aperitiv: Brioșe cu legume. Vezi cât de simplu se prepară

briose cu legume

Dacă ai rămas în pană de idei pentru pregătirea mic dejunului, sau vrei să faci celor mici u pachețel pentru școală, aceste brioșe aperitiv sunt soluția potrivită. Arată extrem de bine și au un gust la fel de deosebit. 

Nu ai nevoie de multe ingrediente și se prepară extrem de simplu, cam cu orice ai în frigider.

Ingrediente:

(pentru aproximativ 20 bucati diametru de 3-4cm)

  • 250 ml smantana de ovaz
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lg de faina integrala de grau
  • 150 g ciuperci crude/ 80 g ardei rosu/ 80 g ceapa rosie/ 80 praz etc
  • Sare

Mod de preparare:

„Se bate smantana cu un tel electric sau manual pana se aereaza putin. Se adauga faina in ploaie cotinuand sa batem, apoi sarea si praful de copt.

Se toarna aluatul in forme de silicon sau carton special pentru copt.

Ciupercile se taie cubulete si se tin pe foc intr-o tigaie pana pierd toata apa. Apoi legumele se “scufunda ” in aluatul turnat in forme.

Sfat: este bine sa caliti tot timpul legumele apoase precum ardeiul, ciupercile, dovleceii, etc. pentru a nu-si lasa zeama in aluat,” notează paradisulverde.com.

Revista Presei