Rețetă: Cel mai delicios salam de biscuiți: Iată care e ingredientul secret al marilor cofetari

salam de biscuiti

Salamul de biscuiți este, fără doar și poate, unul dintre deserturile etalon ale copilăriei. Vă prezentăm astăzi o rețetă simplă, propusă de Evelinasfood, pentru un salam de biscuiți extrem de delicios.

Ingrediente:

  • 300 g biscuiți;
  • 50 g rahat;
  • 40 g miez de nucă;
  • 30 g merișoare;
  • 50 g zahăr;
  • 100 ml lapte;
  • 100 g unt;
  • 30 g cacao;
  • esență de rom;
  • nucă de cocos.

Mod de preparare:

„Rupem biscuiții în bucăți medii și îi așezăm într-un castron încăpător. Tăiem rahatul cubulețe. Miezul de nucă îl mărunțim. După preferință putem tăia pe jumătate merișoarele sau le putem lăsa întregi.

Fierbem laptele, apoi adăugăm zahărul, untul și amestecăm din când în când până se topesc. Adăugăm cacaua,cu ajutorul telului amestecăm bine. Oprim focul și adăugăm esența de rom, nuca, rahatul, merișoarele. Turnăm compoziția fierbinte peste biscuiți și amestecăm bine.

Punem folia alimentară pe masa, presărăm nucă de cocos, punem jumătate din compoziția de biscuiți, modelăm batoane de salam. Strângem foarte bine folia pentru ca salamul să fie omogen și legăm foarte bine la capete. Băgăm la frigider pentru câteva ore, de preferință peste noapte, înainte de a-l felia,” notează Evelinasfood.com.

Pentru a urmări rețeta video, click aici.

Revista Presei