Rețetă: Cel mai rapid și delicios desert: Ruladă cu gem. Vezi cât de simplu se prepară

rulada cu gem

Rulada cu gem face parte dintre deserturile marcă înregistrată ale copilăriei. Oricând ne era poftă, mama întindea repede o foaie de ruladă, scotea un borcan de gem din cămară și deliciosul desert era gata cât ai bate din palme.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar (150 g)
  • 6 linguri de faina (180 g)
  • 1 borcan de 400 g cu gem de orice fel

Mod de preparare:

Cum se face foaia de rulada?

„Ouale se sparg, se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se bat cu sare si se lasa deoparte. Albusurile se pun la batut, cand este spuma tare, se adauga zaharul tot si se continua baterea pana cand zaharul este dizolvat complet. Se probeaza cu mana, luati putina spuma si frecati usor intre 2 degete.

Se toarna galbenusurile peste albus (daca pregatiti foaia de rulada economica, in galbenus se adauga uleiul si laptele si se amesteca usor, ca la maioneza). Se amesteca usor, de jos in sus, ca sa nu se lase albusul. Se adauga acum aromele si faina cernuta. Se amesteca din nou usor, de jos in sus.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, pe spate si se toarna aluatul. Se intinde cu un cutit lung si se da la cuptor, la foc potrivit- 180 de grade. Se verifica dupa 15 minute, se vede cand marginile sunt aurii. Se palpeaza usor cu degetele un colt si se vede daca este coapta. Daca nu raman adancituri, foaia se scoate si imediat se ruleaza in servet curat, pe lung, exact asa cum va fi umpluta. In felul acesta, isi va pastra forma si rulada va fi elastica.

Rețetă: Cel mai rapid și delicios desert: Ruladă cu gem. Vezi cât de simplu se prepară

Se intinde gemul pe toata foaia, mai mult la marginea de jos, iar la marginea de sus nu se unge cu gem cam 2 cm. Va fi baza de jos si sa nu curga gemul. Vedeti ce frumos e gemul meu, cu bucati de nuca si prune care si-au pastrat forma.

Se ruleaza cat ma strans rulada si se impacheteaza in folie de plastic sau hartia pe care s-a copt. Se strang bine capetele si se lasa deoparte, ideal ar fi pentru 1-2 ore.

Eu am facut acum 2 rulade cu gem, una cu gem de prune cu nuca, cealalta cu gem de capsune,” notează pofta-buna.com.

Revista Presei