Rețetă: Cele mai delicioase chifteluțe de pește: Rețeta originală din Delta Dunării

chiftele de peste

Vă prezentăm astăzi rețeta originală din Delta Dunării de chifteluțe de pește, un preparat cu care vă veți uimi cu siguranță familia și prietenii. Rețeta publicată de Gina Bradea se prepară simplu iar gustul este unul care nu va fi uitat prea ușor.

Ingrediente:

  • 1 kg file de peste (de oricare, mai putin scrumbie, sardina, sa fie un peste cu oase putine gen novac, crap, stiuca, merlucius, cod)
  • 2 cepe
  • 2 felii de paine
  • 1 ou
  • Sare, piper, ardei iute
  • Cimbru
  • Un praf de nucsoara rasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • Faina pentru modelat
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare:

„Pestele se verifica de oase, se toaca impreuna cu ceapa, usturoiul, painea inmuiata in apa sau lapte si verdeata. Se adauga oul, sarea, piperul si ardeiul iute proaspat macinate.

Se amesteca bine compozitia, se framanta bine ca sa inglobeze aer, cam 10 minute.In felul acesta chiftelele vor fi pufoase, usoare, fine… si epitetele pot continua.

Se rup bucati potrivite, cu mana uda (compozitia e mai fina si mai lipicioasa decat la chiftelele din carne), se modeleaza cu faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta.

Se pot face micute, rotunde, pentru aperitiv, mai mari tot rotunde si se fac marinate, cu sos sau plate, obisnuite.

Se servesc exact la fel ca si chiftelele din carne.

In loc de faina se mai pot tavali prin pesmet, sau susan, se pot face umplute cu surprize: gogosar murat, ardei gras de diferite culori… etc,” notează pofta-buna.ro.

Revista Presei