Rețetă: Cele mai delicioase gogoși. Se prepară simplu și ies extrem de pufoase

gogosi

Vremea de afară e mohorâtă și ploioasă, așa că una dintre activitățile pe care le putem face în casă este să preparăm un desert delicios pentru cei dragi. Astăzi, vorbim despre o rețetă extrem de simplă de gogoși cu brânză dulce de vaci.

Ingrediente:

250 ml de lapte integral;
1 plic de drojdie uscata (7 g);
50 g de zahar tos;
50 g unt topit si racit;
2 oua mari (la temperatura camerei);
1 varf de lingurita de sare;
500 g de faina, plus 2-3 linguri pentru planseta, dar nu mai mult;
arome (dupa gust: lamaie, portocale, vanilie, rom sau scortisoara);
ulei pentru prajit;
zahar pudra.

Cum se prepara

„Incepe prin a pregati drojdia. Pune laptele la incalzit. Trebuie sa fie caldut, dar nu fierbinte. Dizolva drojdia uscata in lapte si amesteca bine. Se dizolva repede si complet in cateva minute. Untul topit si racit se amesteca impreuna cu zaharul si sarea si se bat bine cu mixerul sau in robotul de bucatarie.

Adauga pe rand cele doua oua si bate putin dupa fiecare. Adauga laptele (in care ai dizolvat drojdia), treptat, omogenizand bine. La final adauga faina si amesteca folosind o spatula sau lasa robotul de bucatarie sa-si faca treaba. Aluatul este lipicios in acest moment.

Daca folosesti robotul, lasa-l sa framante aluatul pana devine suplu si elastic (la viteza medie), daca framanti cu mana, infaineaza planseta si framanta aluatul incet, adaugand din cand in cand putina faina, in ploaie, pana ce devine elastic. Pune aluatul pentru gogosi intr-un vas, acopera-l cu un servet si lasa-l intr-un loc cald o ora-o ora si jumatate, pana ce isi dubleaza volumul.

Cand a crescut, intinde aluatul cu sucitorul pe planseta infainata. Foaia trebuie sa fie groasa de doi centimetri. Lucreaza mai mult cu mana si cat mai putin cu sucitorul. Cu un pahar cu gura larga sau cu o cana, taie bucati circulare. Lasa gogosile taiate pe planseta la loc cald, ca sa-si dubleze volumul, timp de 20-30 de minute. Se prajesc in baie de ulei. Foloseste un vas adanc. Uleiul trebuie sa fie incins, dar in niciun caz sa nu fumege si nici sa fie foarte fierbinte. Gogosile se tin circa doua minute pe fiecare parte, atat cat sa prinda culoare frumoasa. Se scot pe un servet absorbant si se pudreaza din belsug cu zahar vanilat”, recomanda cei de la Mega Image.

Revista Presei