Rețetă: Cele mai delicioase pateuri. Sunt extrem de simplu de făcut!

patiserie

Vă prezentăm astăzi una dintre cele mai simple rețete pentru pateurile cu brânză sărată. Puteți alege pentru ele un foietaj din comerț, sau foietajul făcut în casă.

Pateurile cu brânză sunt utile într-o mulțime de ocazii: ca aperitiliv, la pachet și chiar și la mic-dejun, alături de un pahar de chefir.

Propunerea celor de la Mega Image

„Desi unele retete par complicate, de fapt, aluatul de foietaj (cunoscut drept aluat frantuzesc) se face foarte simplu. Trebuie doar rabdare si un unt gras. Este important ca aluatul sa fie lasat la dospit, de fiecare data cand il prepari in casa. Este una dintre cele mai importante conditii. In perioada in care sta, se formeaza lanturile de gluten, ce contribuie la cresterea si textura aluatului.

Daca folosesti aluat din comert, alege-l pe cel congelat. Este important sa-l lasi sa se dezghete lent, in frigider, si apoi sa-l lasi sa ajunga la temperatura camerei, in bucatarie. Nu-l utiliza congelat sau foarte rece, pentru ca nu va creste.Aluatul gata preparat, proaspat, trebuie folosit imediat. Daca este trecut de mai multe ori de la rece la cald si apoi iar la rece, in frigider, isi pierde calitatile.

Pateurile sunt bune si calde, si reci, dar ia in calcul ca cele care au compozitii perisabile trebuie consumate in 24 de ore.

Forma pateurilor este la libera alegere. Le poti face patrate, rotunde, mici, mari. Si semintele care se pun deasupra pot varia: mac, susan, chimen. Poti presara doar cristale de sare sau piper ori ierburi uscate. Orice tip de pateu se poate face mic (minipateuri), mediu sau foarte mare. Din aluat se pot intinde foi pentru placinte.

Aluatul, dupa ce a fost intins cu sucitorul, nu se mai aduna, pentru ca se distrug foile formate.

In oul pentru uns se poate adauga putin lapte: va fi mai usor de pensulat pe pateuri.

Umpluturile pot fi de orice fel. Iata alte idei de umpluturi pentru pateuri:

pasta de rosii, parmezan, ierburi aromate si masline tocate;
nuca macinata sau nuca de cocos, albus si zahar pudra;
branza de vaci, stafide, ou si zahar;
bucatele de ciocolata – ideala fiind cea de menaj”, spune cei de la Mega Image.

Revista Presei