Rețeta celor mai apetisante bruschete. Se gătesc în doar 10 minute și au un gust divin

Photo by Chris A. Tweten on Unsplash

Bruschetele se gătesc foarte ușor și repede. Această rețetă vine din Italia, care este considerată un aperitiv delicios. Cu toate că este gătită destul de des prin restaurante sau prin diferite familii italiene, este numită ”Hrana săracului”. Această denumire vine de la faptul că ingredientele sunt ieftine și ușor de găsit în orice magazin. Bruschetele au o istorie interesantă și se gătesc în mai multe feluri.

În acest articol o să găsiți rețeta clasică a bruschetelor și este important să respectați câțiva pași ca să obțineți un gust de neuitat. Acest aperitiv poate fi consumat cu un vin bun într-o seară frumoasă în familie sau în cercul prietenilor. Dacă aveți planificată o întâlnire romantică, mai bine să nu le mâncați, deoarece conțin usturoi.

Rețeta este făcută pentru șanse porții și în doar 10 minute obțineți bruschetele, care sunt gata să fie mâncate. Este un lucru extrem de important de menționat, din momentul în care ați terminat să le preparați, trebuie să le mâncați chiar atunci. Dacă lăsați bruschetele pe mai mult timp nemâncate, pâinea prăjită devine moale și nu mai sunt așa de bune.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Patru roșii
  • O baghetă
  • Trei sau patru căței de usturoi
  • O mână de frunze de busuioc
  • Două linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Mod de preparare

În primul rând, trebuie să tăiați roșiile cubulețe, iar usturoiul cât mai fin posibil. Este destul de neplăcut când bucățelele de usturoi sunt mari. Același lucru faceți și cu frunzele de busuioc, trebuie tăiat mărunt. Toate aceste produse puneți-le într-un bol, iar peste ele turnați două linguri de ulei de măsline, adăugați sare, piper negru și amestecați.

În al doilea rând, tăiați bagheta în diagonală, întrucât feliile vor fi mai lungi. Mai apoi, aceste felii trebuie prăjite pe tigaie sau lăsați-le în cuptor pe aproximativ cinci minute să se rumenească. După ce feliile sunt gata luați un cățel de usturoi, îl ungeți pe pâine și mai turnați un pic de ulei de măsline pe fiecare bucată. Aperitivul e gata. Poftă bună!

Revista Presei