Rețeta celor mai apetisanți cartofi. Au două ingrediente secrete care le dau un gust divin! Încercați această variantă

Photo by fran hogan on Unsplash

Fiecare gospodină are rețeta ei personală de a găti cartofi la cuptor. Și pe internet poți găsi o mulțime de site-uri care îți prezintă rețeta lor, dar în acest articol vei găsi varianta ideală pentru niște cartofi delicioși. Cel mai important este că nu necesită mult timp și efort, aveți doar de câteva ingrediente și o dispoziție bună.

Ingrediente pentru cartofi la cuptor

  • 1 kg de cartofi
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 lămâi proaspete
  • 40 ml supă de pui
  • 4 linguri ulei de măsline de calitate
  • 1 linguriţă oregano
  • un praf de sare grunjoasă
  • o jumătate de linguriţă boia dulce
  • pătrunjel verde
  • sare și piper negru

Mod de preparare:

Primul pas este să preîncălzești cuptorul la 200 de grade. Iar în acest timp trebuie să cureți cartofii, să-i speli bine și să-i tai cubulețe sau cum îți place mai mult. Mai apoi, aveți nevoie de tot sucul pe care îl puteți obține din cele două lămâi. După ce ați stors sucul, adăugați toate condimentele pe care le aveți. Spre exemplu, pentru această rețetă adăugăm, sare, piper negru, oregano, boia, un pic de ulei și nu uitați de cățeii de usturoi, care trebuie mai înainte curățați și mărunțiți.

Următorul pas este să puneți 40 ml de supă de pui și să amestecați foarte bine, în așa fel încât toate condimentele să fie bine omogenizate cu cartofii. Apoi urmează să puneți cartofii într-o tavă adâncă, să adăugați peste ei sare grunjoasă și pătrunjelul, bine spălat și tăiat mărunt.

Ultima acțiune făcută de dvs este să puneți cartofii la cuptor timp de 30 de minute, iar după să-i întoarceți și din nou lăsați cartofii în cuptor timp de 20 de minute ca să fie mai buni. Se recomandă acești cartofi să-i serviți cât sunt încă calzi, întrucât o să simțiți mai bine gustul și mirosul cartofilor. Poftă bună!

Revista Presei