Rețeta celor mai bune clătite. Ingredientul secret care le face super delicioase

clatite

Clătitele reprezintă un desert delicios și care poate fi pregătit cu ușurință chiar și de gospodinele mai puțin pricepute. Secretul ca acestea să iau foarte bune și pufoase constă în numărul de ouă. Cu cât adăugați mai multe, cu atât acestea au un gust mai plăcut.

Iată care ar fi cantitățile adecvate pentru patru porții:

130 g faina
2 oua mari
300 ml lapte
esenta vanilie
2 linguri ulei
o lingura zahar
un praf sare

Cum se prepară, conform retetepractice.ro

1. Combina ouale cu laptele, ambele la temperatura camerei. Incorporeaza zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, apoi adauga uleiul.
2. Incorporeaza faina treptat si mixeaza aluatul pana la incorporarea fainii.
3. Incinge tigaia de clatite la foc mediu si unge-o cu o picatura de ulei, pe care o intinzi cu o pensula de silicon.
4. Intinde aluatul pentru clatite (cca un polonic/tigaie, in functie de cat de mare este tigaia de clatite) si raspandeste aluatul rapid in tigaie.
5. Frige clatitele pe ambele parti timp de cca 1 minut, apoi scoate-le si umple-le cu gem, dulceata, crema de ciocolata, fructe si/sau inghetata.

Revista Presei