Cele mai bune chifteluțe cu dovlecei. Rețeta secretă a marilor bucătari: o delicatesă extrem de simplu de preparat

chiftele de dovlecei

Pentru că este sezonul cald, ai cu siguranță o cantitate mai mare de dovlecei prin frigider. Poți prepara cu ei o ciorbă acră, îi poți prăji și mânca cu mujdei de usturoi sau poți urma rețeta noastră pentru chifteluțe rapide, deloc grase, pe gustul oricărui mofturos. Pune puțină mentă și îi vei da preparatului o aromă cu totul specială. Marii bucătari folosesc acest ingredient.

Ingrediente:

  • câțiva dovlecei
  • 100-150 gr branza de oaie/ cas/ cascaval
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 1-2 linguri de faina
  • mentă
  • sare, piper
  • verdeata ( am folosit marar)
  • ulei

Mod de preparare:

„Dovleceii, bine spalati si curatati, se dau prin ochiurile mari ale răzătoarei, apoi se lasa un timp sa-și lase zeama. Se scurg bine de apa lasata dupa trecerea timpului aferent, apoi amesetacm dovleceii cu branza, ceapa tocata marunt,usturoiul, oul si condimentele. Adaugam si faina pentru omogenizare si, la final, verdeata.

Intr-o tigaie cu ulei incins punem la prajit compozitia luata cu lingura, intoarcem pe ambele parti si, ulterior, scoatem la scurs pe servetele.

Se servesc caldute cu rosii sau salata la alegere!”, scrie bucătăraș.ro

Revista Presei