Rețeta corectă pentru gogoșarii în oțet! Nu se pun la fierbere. Care este secretul

gogosari

Gogoșarii în oțet sunt delicioși și pot fi consumați la orice masă. Puțini știu însă cum se prepară aceștia corect și ce gust deosebit putem să obținem. Iată rețeta corectă pentru a prepara gogoșarii.

Rețeta este una simplă de executat, iar față de cea pe care o știm toți, aceasta nu necesită fierbere. Ingredientul secret stă în oțetul pe care trebuie să îl adăugăm. Acesta trebuie să fie nediluat și să aibă 9 grade.

De ce ai nevoie

  • 1 lingura de boabe de musar
  • 1 lingura de boabe de piper
  • 3 bucati de hrean
  • 1 legatura de frunze de telina
  • 400 grame zahar sau mai putin
  • cativa catei de usturoi
  • 400 ml otet de vin 9 grade
  • cateva frunze de dafin
  • 80 grame sare pentru muraturi
  • 4 kg de gogosari

Cum se prepară

Se spala bine gogosarii si se lasa sa se scurga apa. Se scot cotorul si semintele si se in patru. Se pun intr-un vas incapator. Separat, fierbeti otetul cu zahar si sare, pana cand obtineti o solutie omogena. Se toarna amestecul obtinut pentru gogosari si se acopera.

Se asteaptă pana a doua zi, iar intre timp, puteti amesteca din cand in cand pentru ca solutia sa ajunga peste tot.

Peste noapte, gogosarii vor lasa cu siguranta multa zeama. Se separă gogosarii de zeama si se aseaza in borcane curate si uscate.

Se aseaza bucatile de gogosari cat mai apropiate intre ele, fara a lasa prea mult spatiu. Se adauga apoi printre bucatile de gogosari bucatile de hrean, cateii de usturoi, foile de dafin si frunzele de telina, apoi se presara boabele de piper si mustar.

La final, se strecoara zeama ramasa de la gogosari pentru a indeparta impuritatile si turnati-o in borcane, astfel incat sa acopere bucatelele de gogosari.

Se pun si se strang bine capacele si se pastreaza la loc racaros.

Un lucru important de stiut este calitatea otetului. Trebuie folosit doar otet de vin de 9 grade, nediluat.

Revista Presei