Rețetă cu beneficii extraordinare: Încearcă acest amestec de leuștean cu miere de albine. Te scapă de o mulțime de probleme

06 iul. 2020
Rețetă cu beneficii extraordinare: Încearcă acest amestec de leuștean cu miere de albine. Te scapă de o mulțime de probleme

Leușteanul este o plantă aromată, extrem de bogată în ulei volatil, antioxidanți precum și alte substanțe active cu proprietăți medicinale impresionante. 

Printre altele, leușteanul stimulează sistemul nervos central și veghează la sănătatea inimii. De asemenea, leușteanul are proprietăți expectorante, diuretice și antibacteriene, ajutând totodată la reglarea menstruației.

Amestec de leuștean și miere de albine

„Rădăcina leușteanului, uscată și mărunțită, poate fi amestecată cu miere. Acest amestec este indicat persoanelor care se îmbolnăvesc des. În plus, și cei a căror stare de spirit se schimbă brusc ar putea consuma acest preparat care conține leuștean cu miere.

Leușteanul este recomandat persoanelor care suferă de alergii, au probleme cu tensiunea arterială, au hemoroizi, gută sau reumatism. Acesta poate curăța tractul respirator deoarece are prorpietăți expectorante. În leuștean se găsește eucaliptol, care are rolul de a reduce inflamația și iritația de la nivelul plămânilor,” notează floaredetei.ro.

Nu în ultimul rând, leușteanul este folosit de asemenea și pentru a trata bolile declanșate de E. coli și Salmonella, având proprietăți antibacteriele, precum și în situația în care vă confruntați cu probleme precum balonarea sau gazele.