Rețetă: Cum faci cașcaval de casă în doar trei ore? Cea mai sănătoasă și simplă rețetă

cascaval
105633204

Un cașcavalul bun este o adevărată delicatesă însă, din păcate, cele comercializate în prezent de hypermarketuri conțin mulți aditivi și coloranți artificiali, ingrediente care nu au ce să caute în rețeta clasică pe care v-o prezentăm astăzi.

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 1 lingură de sare
  • 200-300 g de smântână
  • 3 ouă

Mod de preparare:

„Litrul de lapte împreună cu sarea trebuie puse la fiert împreună și urmărite cu atenție pentru a nu da în foc.  Cât timp cele două ingrediente de bază sunt pe foc, amestecați smântâna cu ouăle. acestea trebuie bătute cu un tel până se omogenizează.

Când laptele începe să dea primele semne de fierbere, adăugați compoziția obținută din smântână și ouă. Lăsați totul să fiarbă vreme de 5 minute. Nu uitați să amestecați în tot acest timp pentru a se omogeniza.

La un moment dat, bulgărași de brânză se vor separa de restul compoziției. Când acest lucru se petrece lăsați zerul în oală, adunați masa formată și puneți-o într-un tifon. Lăsați tot zerul să se curgă. Este foarte important să fie eliminată toată partea lichidă.

Dacă preferați o culoare galbenă pregnantă, puteți adăuga fără probleme puțin turmenic. Aspectul cașcavalului va fi mult mai „comercial”. Tot pentru „impresia artistică” nu ar fi rău să adăugați ierburi aromatice. Cele mai întâlnite sunt mărarul și pătrunjelul.

Lăsați cașcavalul de casă să se odihnească în tifon. Sfatul nostru este să-l țineți vreme de 3-4 ore, cel puțin. Cu răbdare, desprindeți cașcavalul din tifon și feliați-l! Rezultatul va fi unul remarcabil;
În cele din urmă este de preferat să-l serviți cu moderație. Cantitățile mari de produse lactate pot produce disconfort,” notează Impact.ro.

Revista Presei