Rețetă: Cum obții cei mai crocanți cartofi prăjiți? Iată care este secretul marilor restaurante

14 aug. 2020
Rețetă: Cum obții cei mai crocanți cartofi prăjiți? Iată care este secretul marilor restaurante
31116260 - cajun seasoned french fries with organic ketchup

Cartofii prăjiți reprezintă unul dintre cele mai populare preparate la nivel mondial. Consumați în exces, aceștia vin la pachet cu riscuri multiple pentru sănătate, însă, din când în când, ne putem face această poftă fără prea multe mustrări de conștiință.

Totuși, de cele mai multe ori, avem impresia că nu putem replica acasă rețeta cartofilor prăjiți de la restaurant, extrem de crocanți și delicioși.

Tocmai de aceea, vă prezentăm în continuare trucurile marilor bucătari, ca să puteți mânca și acasă delicioșii cartofi prăjiți crocanți cu care v-au obișnuit marile restaurante.

Cum obținem cei mai crocanți cartofi prăjiți?

„Cei mai buni cartofi prăjiţi sunt cei care sunt trecuţi de două ori prin tratamentul termic. Prima dată trebuie prăjiţi la temperatură mică, apoi scoşi şi puşi pe un şervet de hârtie ca să se absorbă tot uleiul.

După ce se răcesc puţin, se pun din nou în ulei foarte încins pentru a deveni crocanţi. Modul de preparare este simplu:

Mai întâi se curăţă şi se spală cartofii. Apoi se taie, iar aceasta este partea cea mai importantă. Cea mai bună metodă de a-i tăia este cu ajutorul unei mandoline, dar dacă nu aveţi tăiaţi-i în felii cu grosimea de maximum un centimetru. Fiecare felie se taie apoi în bastonaşe,” notează gustarte.ro.