Rețetă: Cum obții cei mai delicioși cartofi prăjiți? Iată cum trebuie gătiți și care este ingredientul secret care trebuie adăugat în tigaie

cartofi prajiti
Photo by Louis Hansel on Unsplash

Pe cât de simplu de preparat par cartofii prăjiți, pe atât de multă atenție la detalii trebuie să le acorzi, pentru a ieși cu adevărat delicioși. Îți prezentăm astăzi rețeta de cartofi prăjiți folosită de cele mai mari restaurante.

Potrivit specialiștilor, cei mai buni cartofi prăjiți sunt cei trecuți de două ori prin tratament termic. În primă fază, cartofii trebuie prăjiți la temperatură mică, apoi scoși și puși pe un șervet de hârtie, ca să se absoarbă tot uleiul.

După ce se răcesc puțin, cartofii trebuie puși din nou la prăjit, de această dată într-un ulei extrem de încins, care le va da acel înveliș crocant.

Cei mai buni cartofi prăjiți: Mod de preparare:

„Cel mai bine este să tăiați cartofii în felii cu grosimea de un centimetru, pe tipul ”bastonaș”, pentru a ieși exact ca la restaurant.

Apoi, puneți cartofii într-un bol cu apă rece, timp de 20 de minute, pentru a scăpa de excesul de amidon. Se usucă pe un prosop de bucătărie și se lasă la aer. Când sunt introduși în tigaie, trebuie lăsați timp de 5 minute, un singur strat de cartofi. Adăugați în tigaie câteva rondele de usturoi, pentru a obține un gust cu adevărat magnific!

Apoi, se scot, se trec prin procesul amintit mai sus, se pun din nou în baia de ulei încins. Se scot din tigaie, se lasă la răcit și se servesc,” notează ciao.ro.

 

 

Revista Presei