Rețetă: Cum pregătești cele mai fragede și aromate fursecuri de casă? Iată care e secretul aluatului perfect

fursecuri fragede

Oricâte deserturi noi se inventează, fursecurile se încăpățânează să rămână în topul preferințelor consumatorilor și, zicem noi, pe bună dreptate. 

Însă, ca în cazul oricărui preparat, și fursecurile pot fi mai bune sau mai puțin bune, depinzând de calitatea ingredientelor, de pasiunea bucătarului și de rețeta aleasă.

În continuare, vă prezentăm astăzi o rețetă delicioasă de fursecuri de casă, extrem de fragede și cu o aromă cu adevărat specială.

Ingrediente (pentru 30 de bucăți):

  • 200g unt moale, la temperatura camerei (unt de min 80% grasime)
  • 100g zahar tos
  • 2 galbenusuri
  • 250g faina Delizia pentru patiserie
  • o lingura coaja de lamaie
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • bombonele colorate si ciocolata topita pentru decor

Mod de preparare:

„Incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi mari cu hartie de copt. Spumam untul cu zaharul, 5-6 minute cu mixerul la viteza mare. Adaugam coaja de lamaie, vanilie si galbenusurile, continuam sa amestecam.

La final adaugam faina si praful de copt, amestecam pana la incorporare. Dam aluatul 10 minute la rece inainte de a-l pune intr-un pos cu varf stea. Spritam biscuitii direct in tava, pe hartia de copt. Punem deasupra bombonele colorate.

Coacem 12-14 minute sau pana fursecurile sunt aurii. Cand fursecurile sunt reci, le putem decora cu putina ciocolata topita sau le putem pudra cu zahar vanilat,” notează teoskitchen.ro.

Revista Presei