Rețetă: Cum prepari cei mai delicioși dovlecei pane? Iată sfaturile bucătarilor renumiți

dovlecei pane
20252404 - fried zucchini fritters with dill on a plate

Dovleceii pane sunt o mâncare extrem de delicioasă și totodată simplu de gătit. Urmărește rețeta noastră și, odată gătiți, te asigurăm de recunoștința întregii familii.

Ingrediente (pentru două porții):

  • 2 dovlecei de marime potrivita
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de faina
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pt prajit

Mod de preparare:

Curăță dovleceii și taie-i rondele care să nu fie nici prea subțiri dar nici prea groase. Presară sare și piper și lasă-i să se odihnească” pentru câteva minute.

Separat, prepară o pastă cremoasă din cele două ouă și făină, adăugând, după gust, sare și piper.

Rețetă: Cum prepari cei mai delicioși dovlecei pane? Iată sfaturile bucătarilor renumiți

Dă dovleceii prin puțină făină albă și mai apoi prin compoziția de ouă. Pune-i mai apoi la prăjit în uleiul încins, până capătă o culoare aurie.

Prăjește dovleceii pe ambele părți și scurge-i bine bine de ulei.

Servește-i calzi, alăduri de mujdei sau ketchup.

Bon apetit!

 

Revista Presei