Rețetă: Cum prepari cele mai gustoase chifteluțe? Iată care sunt cele mai importante secrete

chiftelute

Chifteluțele bine făcute sunt absolut delicioase, moi, ușor picante, și extraordinar de pufoase. Pe de altă parte, cei care nu respectă câteva reguli simple dar extrem de importante, riscă să „reușească” niște chiftele tari, fade, pe care nu-ți vine să le mănânci. În rețeta de astăzi, vedem care sunt pașii care trebuie urmați pentru a obține chifteluțele perfecte.

Ingrediente:

  • 500 g pulpa de porc tocata
  • 500 g carne de vita mai grasa de la piept
  • 2 cepe mari
  • 2-3 catei de usturoi (sau mai mult, eu nu le fac usturoiate tare)
  • 1 ou
  • 2 dovlecei cam de 300 g in total
  • sare, piper, boia de ardei, cimbru, un strop micut de chimen si ienibahar macinate
  • 1 legatura generoasa de marar
  • 1 legatura patrunjel (eu fiind in Italia am pus patrunjel verde si marar uscat)

Mod de preparare:

„Carnea se spala, se aleg pielitele, tendoanele, cheagurile de sange si se sterge, apoi se toaca. Se trece de 2 ori prin masina de tocat, in felul acesta se va obtine o pasta fina.

Ceapa, usturoiul si verdeata se trec si ele prin masina de tocat. Dovleceii se rad fin, se presara sare si se framanta, apoi se lasa deoparte cam 15 minute.

Se storc de apa si se adauga peste carne. Se mai adauga la compozitie oul (1 singur ou, pentru ca altfel se-ntareste compozitia) si condimentele. Daca nu va dati seama cate condimente sa puneti, faceti o chiftea si prajiti-o, sa vedeti gustul exact.

Se amesteca bine compozitia de carne, cam 10 minute si se mai tranteste de lighenaș de cateva ori. In felul acesta inglobeaza aer si chiftelutele vor fi moi si pufoase.

Se rup bucati potrivite cu mana uda si se modeleaza cu faina de grau, sau daca tineti dieta keto, cu faina de migdale, in sau seminte susan.

Se prajesc in ulei sau varianta keto- se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor. Eu le-am facut cu faina de migdale si le-am copt in cuptor.

Cele mai importante trucuri

  • nu se fac numai din carne macra, trebuie sa aiba cam 15-20% grasime
  • se adauga ceapa si dovlecei care vor face compozitia fina si vor da o dulceata deosebita (daca nu sunteti la keto, se pot adauga cartof ras sau paine inmuiata-n lapte, dar cu dovlecei sunt fantastic de bune chiftelutele)
  • se adauga cate 1 legatura generoasa de marar si patrunjel verde, nu numai ca va ajuta compozitia sa fie fina, dar si gustul va fi deosebit
  • se pune doar 1 ou mic la 1 kg de carne, pentru ca oul intareste, iar 1 ou leaga suficient de bine
  • daca este prea moale compozitia se pot adauga 1-2 lingurite de faina de migdale la keto sau de faina alba sau malai la chiftelele obisnuite.
  • amestecul de condimente, in care se adauga putin chimen si coriandru vor da exact acel plus de savoare super-wow!
  • se amesteca bine de tot compozitia, timp de 10-15 minute, se poate pune si la robot, la framantare, ca sa inglobeze aer,” notează pofta-buna.com.

 

Revista Presei