Rețetă de post: Chiftele delicioase din cartofi și orez. Se prepară extrem de simplu!

chiftele de post

Suntem în postul Adormirii Maicii Domnului și, pentru toți cei care evită să mănânce de dulce, sau chiar și pentru cei care își doresc o rețetă ușoară, pentru a nu pune în greutate, v-am pregătit o rețetă absolut delicioasă de chiftele delicioase din cartofi și orez.

Înainte de asta, haideți să aflăm mai multe despre Postul Adormirii Maicii Domnului:

„Postul Adormirii Maicii Domnului reprezinta unul dintre cele mai importante posturi pe care credinciosii trebuie sa le tina de-a lungul anului. Ca durata, acesta este mai scurt doar decat Postul Pastelui si cel al Craciunului. Postul Postul Adormirii Maicii Domnului incepe de regula la data de 1 august si tine doua saptamani (1-15 august).

Lasata secului are loc pe 31 iulie insa, in cazul in care aceasta zi pica miercurea sau vinerea, se lasa secul in cursul serii zilei de 30 iulie iar postul incepe pe 31 iulie.

Traditional, acest post mai poarta denumirea de Postul Sfintei Marii sau Santamariei, fiind postul care pregateste crestinii ortodocsi de cele doua praznice extrem de importante care au loc in luna august: Schimbarea la Fata, care are loc pe 6 august si Adormirea Maicii Domnului, sarbatoare praznuita de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 15 august,” menționează calendarulortodox.ro.

Și acum, haideți să vedem cum se prepară delicioasele chifteluțe de post cu cartofi și orez.

Ingrediente:

  • 6 cartofi potriviți
  • 50g orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de pesmet
  • o legătură pătrunjel
  • 4 căței usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. „Pune cartofii în coajă la fiert și lasă-i să se răcorească bine după ce s-au gătit.
  2. Fierbe orezul separat în 3 măsuri de apă până îl transformi în pilaf.
  3. Curăță morcovul și dă-l pe răzătoarea mică, apoi toacă ceapa mărunt.
  4. Călește ceapa și morcovul în 2-3 linguri de ulei, adaugă apă cât să le acopere și lasă la foc mic până când apa se va evapora complet, iar legumele sunt gătite.
  5. După ce cartofii s-au răcorit, curăță-i de coajă și dă-i pe răzătoarea mare.
  6. Peste cartofii răzuiți adaugă legumele călite, orezul, pesmetul, pătrunjelul, usturoiul dat prin presă, sare și piper după gust.
  7. Amestecă bine compoziția apoi, cu mâinile înmuiate în puțin ulei, formează chifteluțele pe care le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  8. Coace chifteluțele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când s-au rumenit frumos,” notează paginidebucate.ro.

Revista Presei