Rețetă de vis: cea mai delicioasă prăjitură cu vișine. Este un desert premium, extrem de simplu de gătit

prajitura cu visine

Prăjitura cu vișine este unul dintre cele mai delicioase și totodată simplu de pregătit deserturi. Urmăriți rețeta noastră de astăzi și pregătiți în weekend o surpriză dulce pentru cei dragi.

Extrem de zemoasă și de acrișoară, prăjitura cu vișine este perfectă pentru cei mici, conținând mai multe fructe decât aluat.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml de ulei
  • 250 g faina
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 kg de visine

Mod de preparare:

„Se spala visinele, se curata de samburi si se lasa la scurs. Se bat bine albusurile spuma tare, se adauga apoi zaharul si se bate in continuare pana ce se obtine o spuma tare, densa si lucioasa (daca intorci castronul deasupra capului sa nu-ti curga spuma in cap). Se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Apoi se pune mixerul pe turatie mai mica si se adauga treptat jumatate din faina,  uleiul si apoi cealalta jumatate de faina. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Tava mea are dimensiunile de 42 x 30 cm.

Visinele care s-au scurs se adauga peste aluat bucata cu bucata. Unele se „arunca” mai de sus, pentru a ajunge mai adanc in aluat si altele mai de jos, pentru a ramane la suprafata. Astfel vom avea visine in toata grosimea prajiturii. Prajitura se coace 25 minute la 180°C (treapta medie la cuptoarele pe gaz). Cum s-a scos din cuptor se presara cu zahar tos, zahar vanilat sau zahar pudra,” notează savoriurbane.ro.

Revista Presei