Rețetă gogoși super bune, fără lapte, la cuptor! Sunt foarte sănătoase

gogosi

Gogoșile sunt un desert foarte bun, dar nu tocmai ușor digerabil, astfel că pofticioșii cu probleme digestive pot doar să le guste. Însă iată că am găsit o rețetă, deloc complicată, de gogoși foarte bune, la cuptor și care nu conțin lapte. Alexandra de pe gatesc.ro a explicat în detaiu cum le prepară ea.

De ce ingrediente aveți nevoie?

3 ouă

1 linguriță/pliculeț drojdie uscată

2 căni apă

500 grame făină

2 linguri de ulei de cocos

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1 ml esenșă de vanilie

100 grame zahăr

un praf de sare

Cum se prepară

Se amestecă ingredientele lichide foarte bine, apoi se adaugă treptat ingredientele uscate, iar la final se unge aluatul cu uleiul de cocoș până se încorporează. Compoziția va fi ușor moale.

Se va frământa la interval de 10-15 minute, apoi se lasă la dospit 10-15 minute; acest proces se va repetă timp de o ora. Blatul de lucru se pudrează cu puțină făină. Se așează aluatul pe blat și se întinde cu sucitorul o foaie de 5 mm grosime, apoi se taie in pătrate mici.

Se așează în tavă tapetata cu foaie de copt și se coc la 180°C, timp de 13 minute. După ce se scot din cuptor, se pudrează imediat cu zahăr pudră.

Revista Presei