Vă prezentăm astăzi o rețetă extrem de simplă pentru un desert extrem de bun: rulada cu ciocolată. Comparând cu alternativele din comerț, pline de E-uri și coloranți artificiali, această ruladă cu ciocolată făcută în casă este net superioară.
Pentru umplutură:
„Bate ouale cu zaharul si praful de sare pentru 10 minute, pana devin un aluat usor galbui. Incorporeaza faina treptat, amestecata in prealabil cu praful de copt.
Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cat mai egal (cam de 1-1.5 cm grosime) si da tava la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute. Scoate blatul cand devine auriu inchis.
Pune-l pe o foaie de copt presarata cu zahar pudra, cu hartia de copt in sus. Desprinde hartia pe care a copt si intinde rapid crema Nutella sau o alta crema de ciocolata, pe toata suprafata, in strat subtire.
Cresteaza rulada la unul din capete (o fasie de 1 cm grosime), apoi incepe sa rulezi impaturind acea fasie, catre centru. Foloseste-te de foaia de copt de dedesubt pentru a putea rula cu usurinta.
Odata rulata, infasoara strans rulada cu ciocolata in foaia de copt si da-o la frigider pentru o ora.
Incearca sa termini de rulat blatul inainte ca acesta sa se raceasca. Odata racit, va incepe sa se rupa.
Daca preferi rulada cu gem, poti inlocui fara probleme crema de ciocolata. Alege insa un gem usor acrisor, precum e cel de visine, caci combinatia de dulce+dulce poate fi prea puternica,” notează retetepractice.ro.