Rețeta magică: Cele mai bune clătite din lume! Cu ce trebuie să le umpli ca să ai parte de cel mai delicios desert

clatit

Clătitele sunt desertul care se prepară cel mai rapid atunci când simți nevoia de ceva dulce. Pentru a te bucura de un gust desăvârșit însă, este nevoie de o mare atenție la umplutură. Iată rețeta magică pentru cele mai delicioase clătite pe care le poți prepara acasă.

Uica Mihai, un cunoscut bucătar care participă la nenumărate festivaluri și sărbători, propune mai multe metode ingenioase pentru umplutura de clătite.

Rețeta este una foarte simplă și o poți prepara oricând simți nevoia. Foarte important de știut este faptul că pe lângă faptul că este un desert desăvârșit, clătita se poate tranforma oricând într-o masă delicioasă.

Umplutură de brânză dulce

Pentru această umplutură ai nevoie de o jumătate de kilogram de brănză dulce de vacă, trei gălbenuşuri de ou, un pumn mare de stafide tocate mărunt, o banană făcută pastă, coajă rasă de pe un sfert de lămâie, un măr ras , unsfert de kilogram de zahăr pudră şi trei linguri de rom.

Toate ingredientele trebuie frecate bine astfel încât să îţi iasă o cremă fină care se întinde pe scovarda unsă înainte cu unt amestecat cu miere.

Umplutură de prezăl

Se pun la prăjit în tigaie două sute de grame de griş cu zece linguri de ulei. Se amesteca în continuu pentru a nu se prinde grisul şi a nu deveni auriu. Apoi îl tragi la o parte şi amesteci în el trei linguri de susan prăjit, cinci linguri de miez de nucă dată prin maşină, şi un pumn de seminţe de floarea soarelui.

Se toarnă apoi cinci linguri de miere, două sute de grame de zahăr tos şi se amestecă bine. Mai poţi stropi umplutura cu vin dulce fie roşu fie alb şi cu zeama stoarsă dintr-o portocală.

Umplutură de cocos cu iaurt

Se ia un pahar mare de iaurt gras şi se freacă în castron cu o cantitate pe jumătate de nucă de cocos rasă. Se adaugă apoi două linguri de curmale ori scomchine tăiate mărunt pe tocător, apoi se adaugă zeama de la o lămâie, un gălbenuş de ou crud şi doar un strop de rachiu tare.

Mai ai nevoie de zahăr cam un sfert de kilogram şi poţi pune şi nişte sâmburi de seminţe de dovleac tocate care vor face gustul deplin.

Umplutură sărată de urdă

Ai nevoie de o jumătate de kilogram de urdă sărată bine, amestecată cu un păhărel de smântână şi o legătură de mărar tocat fin. Mai adaugă ceva costiţă tăiată mărunt ca zarul de table, friptă în tigaie şi stoarsă de grăsimea ei.

Cu pasta obținută se ung clătitele şi se așează una peste alta într-o cratiţă. Apoi se acoperă cu smântână din nou și se dau la cuptor zece minute. Acestea se pot consuma în combinație cu o salată verde.

Revista Presei