Rețetă minune! Cum prepari acasă cele mai delicioase lipii turcești. Este foarte simplu

lipii turcesti

Lipiile turcești, pe cât sunt de gustoase, pe atât de simplu se prepară.  Mai mult decât atât, această rețetă de lipii este potrivită chiar și pentru cei mai mici membri ai familiei, întrucât nu sunt prăjite în ulei.

  • 500g faina
  • 150ml lapte cald
  • 170ml apa calda
  • 1/2lingurita sare
  • 7g drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline

Pentru uns

  • 50ml ulei de masline/floare soarelui
  • patrunjel verde tocat sau uscat

Mod de preparare:

„Pentru inceput, cernem faina intr-un bol, peste ea punem drojdia si amestecam bine.

Facem un crater in mijlocul fainii, unde vom turna laptele si apa.

Incepem sa framantam,adaugam sarea si uleiul de masline. Continuam framantarea pentru aproximativ 10 minute, pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste de maini (aluatul nu este foarte moale).

Il modelam in forma de bila, ungem cu ulei si il punem in bol la dospit pentru o ora, trebuie sa-si dubleze volumul.

Dupa ce a crescut, aluatul trebuie impartit in 6 parti egale din care vom face 6 bilute.

Infainam blatul de lucru, luam o biluta de aluat si vom intinde un cerc cu ajutorul unui facalet.

Punem o tigaie la incins la foc mediu in care prajim lipia, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Cand aceasta este gata, o ungem cu ulei pe ambele parti si o pudram cu patrunjel. Astfel vom proceda si cu restul bilutelor de aluat, vom obtine 6 lipii turcesti super gustoase,” menționează pofta-buna.com.

Citește și:

Revista Presei