Rețetă: Negresă cu dulceață de vișine și nuci. Este cel mai delicios desert

negresa cu dulceata de visine si nuca

Negresa cu dulceață de vișine și nuci ocupă un loc de cinste în topul meu personal al deserturilor. Vorbim de un desert dulce, delicios, apreciat totodată atât de cei mici cât și de cei mari.

Ingrediente:

  • 2 cani de apa minerala
  • 2 cani de zahar
  • 3,5 cani de faina
  • 6 linguri de cacao
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 borcan de dulceata de visine
  • 100 gr nuca macinata
    Glazura
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura de ulei
  • 3 linguri de apa

Mod de preparare:

„Intr-un bol amestecam faina, cacaua si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna cu uleiul. Omogenizam bine compozitia si adaugam dulceata

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor, la 180 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.

Intre timp, pregatim glazura. Intr-o cratita punem zaharul,cacaua, uleiul, apa si omogenizam bine, amestecam pana cand obtinem consistenta dorita.

Turnam glazura peste prajitura. Cand s-a racit, presaram nuca macinata. Pofta buna!” notează bucataras.ro.

Revista Presei