Rețeta originală pentru tiramisu. Secretul stă în detalii. Cum o prepară bucătarii italieni

tiramisu

Tiramisu este un desert extrem de ușor de preparat. Această rețetă însă, este una autentică, din partea unui celebru bucătar italian. Secretul gustului stă în atenția acordată detaliilor. 

Rețeta italiană este una care se prepară extrem de repede, iar detaliile care nu par importante la început, vor da un gust desăvârșit acestui desert.

De ce ai nevoie

  • 200 ml smantana dulce
  • cafea rece
  • 350 g piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 6 oua separate
  • lichior
  • 10 linguri zahar
  • cacao pudra

Cum îl prepari

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Separat, se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga mascarponele in compozitie si se omogenizeaza. Se adauga apoi lichiorul si smantana si se omogenizeaza.

Se cufunda piscoturile in cafea, apoi se aranjeaza un strat pe un platou și se acopera cu crema pregatita cu mascarpone si cu putina cacao.

Se acopera cu al doilea strat de piscoturi, apoi se repeta cu un strat de mascarpone, unul de cacao si tot asa pana la final. La final, se lasa tava in frigider 2-3 ore.

Revista Presei