Rețetă: Paste cu bacon și usturoi. Sunt extrem de delicioase și sunt gata în doar 15 minute

paste (2)
Photo by Mak on Unsplash

Vorbim astăzi despre o rețetă de paste extrem de simplu de preparat, care totodată ies extrem de delicioase, mulțumindu-i chiar și pe cei mai mari entuziaști ai pastelor italiene.

Ingrediente:

  • 150-200g de spaghete
  • 2/3 conservă de roșii tocate
  • 300g de bacon, tocat cubulețe
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • fulgi de ardei iute (opțional)
  • parmezan și pătrunjel, pentru servit

Mod de preparare:

Începe să fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât timp acestea se fierb, poți începe să prepari sosul.

Adaugă usturoiul tocat în tigaie și prăjește-l doar câteva secunde, cât să nu se ardă. Toarnă mai apoi conserva de roșii tocate, adaugă sare și piper, plus fulgii de ardei iute, dacă vrei să folosești. Poți folosi întreaga conservă de roșii tocate sau doar două treimi (eu aleg a doua variantă).

Focul trebuie să fie dat pe dreapta medie. Lasă tot amestecul la gătit pentru încă 5 minute.

După ce au fiert ,scurge pastele, dar mai păstrează totuși niște apă în care au fiert. Adaugă pastele în tigaia cu sosul, amestecă totul și mai lasă-le pe foc timp de 1 minut. Mai adaugă puțină apă de la paste în tigaie, în caz că sosul și se pare prea uscat.

Pune pastele în farfurii, adaugă parmezan și pătrunjel deasupra și cam asta este tot. Poftă bună!

Revista Presei