Rețeta pentru cea mai bună prăjitură cu ciocolată albă. Arată delicios, iar gustul te lasă fără cuvinte

prajit

Ciocolata este ingredientul îndrăgit de toți. Fie că e albă sau neagră, gustul ei unic te face să o consumi în orice moment al zilei. Iată rețeta pentru cea mai bună prăjitură cu ciocolată albă, care cu siguranță te va surprinde.

Ciocolata albă este de multe ori pentru pretențioși. Spre deosebire de cea neagră, aceasta este mult mai fină, iar gustul este unul unic. Preparând această rețetă te vei bucura de gustul ciocolatei albe la intensitate maximă.

De ce ai nevoie

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 gr de faina
  • 200 gr de zahar
  • 40 ml apa
  • 3 linguri de cacao
  • 40 ml de ulei
  • un plic praf de copt

Pentru crema ganache:

  • 5 gr gelatina
  • un plic glazura Dr. Otker
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca

Cum se prepară

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa.

Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor, iar la sfarsit se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 – 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Mare atentie deoarece gelatina nu se fierbe.

Crema astfel preparata se lasa de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul.

Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata.

La sfârșit se poate glazura cu orice fel de cremă, dar indicată ar fi cea de la Dr. Otker.

Revista Presei