Rețeta pentru cea mai bună salată de vară! Conține pere caramelizate și este delicioasă

de:
08 iun. 2020
Rețeta pentru cea mai bună salată de vară! Conține pere caramelizate și este delicioasă

În cel mai călduros anotimp al anului este recomandată o dietă echilibrată. De cele mai multe ori, salata este unul dintre cel mai ușor și sățios fel de mâncare pe care îl putem consuma într-o zi de vară. Rețeta pentru cea mai bună salată nu este una dificilă și oricine o poate prepara atunci când simte nevoia de o revigorare.

Rețeta pentru salata de vară cu pere caramelizate este a lui Vlăduț și conține o combinație interesantă de fructe, brânzeturi și legume. Aceasta poate fi preparată în orice moment al zilei în bucătăria personală.

De ce ai nevoie?

  • salată verde, valeriană și rucola
  • 3-4 pere
  • 300 gr zmeură și cireșe
  • 400 gr brânză gorgonzola și brânză brie
  • 1 cub de unt
  • 200 gr zahăr brun
  • 50 gr alune caju
  • 1 sfeclă roșie, fiartă

Cum procedăm?

Se pun cireșele cu zmeura la fiert împreună cu 150 gr zahăr brun și se lasă până se pătrund bine, se trec prin blender, apoi prin sită și se formează o reducție delicioasă și aromată.

Perele se decojesc cu ajutorul curățătorului economic de legume.

Zahărul brun se caramelizează, se stinge cu puțină apă și se adaugă puțin unt și un praf de sare. Se adaugă și o felie de sfeclă roșie pentru un plus de culoare, apoi reducția de zmeură și cireșe dar și o lingură de oțet. Se lasă să fiarbă 2-3 minute.

Perele se scufundă în acest sirop caramel și se lasă până se pătrund și se colorează frumos.

Într-o salatieră se așază frunzele de salată, apoi bucăți de brânză, felii de sfeclă, perele și feliile de prosciutto, rulate.

Se presară caju și cu o pensulă, se stropesc ingredientele cu dressingul în care s-au ținut perele.

Este o salată de vară foarte gustoasă și aromată, cu gust dulce-sărat și fructat.