Rețeta pentru cea mai fină prăjitură cu nucă și caramel. Cum o poți prepara acasă

de: Ana Toma
20 iul. 2020
Rețeta pentru cea mai fină prăjitură cu nucă și caramel. Cum o poți prepara acasă

Un desert este întotdeauna cea mai bună alegere, iar această rețetă pentru prăjitura cu nucă și caramel este una pe care trebuie să o încerci. Se prepară rapid iar gustul este peste măsura așteptărilor.

Înainte de a te apuca de această rețetă este bine să știi că va fi gata în mai puțin de o oră și poți prepara maxim opt porții.

De ce ai nevoie

Aluat:

  •  1 cană de lapte
  • 1 cană de ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  •  2 căni de zahăr
  • 3 căni de făină
  •  6 linguri de caramel lichid
  •  6 ouă

Glazură:

  • 1 lingură de unt
  • 1/2 cană de zahăr
  •  1/2 cană de nuci tocate
  • 1 cană lapte

Cum se prepară

Se bat albușurile până obținem o spumă consistentă, iar apoi încorporăm gălbenușurile și zahărul, amestecând încet. Se adaugă caramelul, laptele și uleiul, iar la final făina și praful de copt.

Compoziția se toarnă într-o tavă de tort unsă și se coace la 180ºC timp de aproximativ o oră sau până când paiul iese curat și uscat.

În timp ce prăjitura este la cuptor, pregătim glazura.

Zahărul se pune pe foc într-o cratiță, iar când începe să se caramelizeze, adăugăm treptat laptele, untul și nucile tocate. Se lasă la foc mic, amestecând constant până când devine puțin gros. Se ia de pe foc, se lasă la răcit 2,3 minute și se toană peste prăjitură.