Rețeta pentru cea mai populară prăjitură din comerț! O poți prepara acasă oricând și este delicioasă

de: Ana Toma
15 iun. 2020
Rețeta pentru cea mai populară prăjitură din comerț! O poți prepara acasă oricând și este delicioasă

Pofta de dulce te ia prin surprindere multe ori și nu vrei să mergi de fiecare dată la cofetărie? Iată rețeta pentru una dintre cele mai îndrăgite prăjituri din comerț. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și o poți face acasă oricând dorești.

Prăjitura Carpați este una dintre cele mai delicioase bunătăți, care întotdeauna ne duce cu gândul la copilărie. De cele mai multe ori este folosită la mesele festive și poate fi consumată și sub formă de tort. Timpul de preparare este de aproximativ o oră, iar rețeta este una foarte simplă.

De ce ai novoie?

Pentru foi

  • 1 kg făină
  • 4 ouă
  • 300 gr zahăr
  • 300 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • o linguriță amoniac

Pentru cremă

  • 2 l lapte
  • 600 g zahăr
  • 300 gr făină
  • 500 g unt

Pentru glazură

  • 200 gr ciocolată
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri unt

Cum se prepară?

Amestecăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă, apoi adăugăm uleiul. Vom turna puțin câte puțin până se omogenizează.

Adăugăm laptele și îl încorporăm. Făina amestecată cu amoniac se încorporează peste restul compoziției și se amestecă până obținem un aluat consistent.

Împărțim aluatul în opt bucăți egale pentru a obține cele opt foi necesare pentru a asambla prăjitura Carpați. Fiecare bucată de aluat o întindem subțire, cu un sucitor și apoi o lăsăm rulată pe sucitor.

Punem într-o tavă hârtie de copt și desfacem foaia de pe sucitor, în tavă. Fiecare foaie obținută astfel se coace la foc mic aproximativ 10-15 minute.

Cât foile sunt la cop, ne apucăm de cremă.

Topim zahărul într-o cratiță, cu atenție, să nu-l ardem. Adăugăm 300 de grame de făină și amestecăm foarte bine.
Apoi adăugăm laptele și lăsăm să fiarbă până obținem o consistență cremoasă, apoi adăugăm untul și omogenizăm din nou.

Cum o finalizăm?

Prăjitura Carpați trebuie asamblată cu grijă înainte de a fi finalizată. Se pune o foaie, apoi cremă, iar procedura se repetă cu toate cele opt foi.

După ce am terminat acest procedeu, băgăm prăjtura scurt timp la congelator, pentru a se întări mai repede.
După ce se întătărește, o scoatem și tăiem marginile inegale și inestetice ale prăjiturii. Apoi, o tăiem în formă de triunghiuri, de mărimea dorită. Așa cum îi spune și denumirea, seamănă cu o creastă muntoasă

În ultimă instanță se prepară glazura, topind ciocolata la bain marie, apoi se adaugă laptele și untul.
Glazura se toarnă peste fiecare triunghi în parte, iar la final, după preferințe, putem orna cu nuci măcinate sau nucă de cocos.