Rețeta pentru cea mai pufoasă plăcintă cu mere. Care este ingredientul secret

Captură de ecran din 2020-07-06 la 12.25.49

În timpul verii, merele sunt unele dintre cele mai răcoroase fructe. În cazul în care vrei să te îndulcești și să te bucuri de o textură pufoasă, încearcă această rețetă pentru plăcinta turnată cu mere.

Rețeta este una foarte simplă pe care o poți prepara oricând dorești, iar gustul este unul pe măsură. Secretul stă în scorțișoara pe care o adaugi în interior.

De ce ai nevoie

Pentru aluat

  • 9 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt

Pentru umplutură

  • 4 mere foarte mari
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara

Cum se prepară

Se spală merele și se curăță de coajă și de sâmburi. Se dau apoi prin răzătoare și se pun la călit pe foc, împreună cu 5 linguri de zahăr. Odată înmuiate, se adaugă scorțișoara, se mai amestecă puțin, apoi se lasă să se răcească.

Cât merele stau la răcit, se pregătește aluatul. Se bat ouăle cu zahprul, apoi se adaugă treptat uleiul. Făina se amestecă împreună cu bicarbonatul și se adaugă treptat la compoziția de ouă, alterând făina cu laptele.

Aluatul trebuie să aibă consistența unui aluat de clătite mai gros, adică să curgă.

Se pregătește apo o tavă, se tapetează cu o hârtie de copt și se pune 2/3 din compoziție, apoi se lasă la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. Mare atenție, cuptorul trebuie să fie preîncălzit.

După 10 minute, când aluatul este copt, se pun merele, iar deasupra restul aluatului. Întreaga compoziție se lasă la cuptor pentru 40 de minute, iar după se scoate, se lasă la răcit și se porționează după preferințe.

Opțional se poate urma cu zahăr pudră.

Revista Presei