Rețeta pentru cel mai fin Lava Cake, desertul misterios. Se prepară rapid iar gustul este pe măsură

de: Ana Toma
18 iun. 2020
Rețeta pentru cel mai fin Lava Cake, desertul misterios. Se prepară rapid iar gustul este pe măsură

Lava cake este desertul care te pune mereu în dilemă. Ce se ascunde înauntru? Cât de fierbinte e conținutul? Iar gustul este cu siguranță unul deosebit. Acum poți prepara acest desert chiar în bucătăria ta. Iată rețeta pentru cel mai fin lava cake pe care l-ai gustat până acum.

Înainte de a te apuca de treabă, trebuie să știi că această rețetă se prepară în doar 35 de minute, iar ingredientele nu sunt dificil de găsit.

De ce ai nevoie?

  • 170 g ciocolată amăruie 50%
  • 115 g unt
  • 30 g făină
  • 60 g zahăr tos
  • 1 g sare
  • 4 ouă mari

Cum se prepară?

Preîncălzește cuptorul la 218°C, apoi taie ciocolata în bucăți, apoi pune-o peste unt, într-un bol rezistent la căldură.

Pune bolul la cuptorul cu microunde și topește amestecul, cu pauze odată la fiecare 10 secunde pentru a-l amesteca.

În același timp, poți realiza amestecul de unt și ciocolată pe baie de abur. Amestecă făina, zahărul și sarea într-un bol, iar în altul amestecă două ouă cu două gălbenușuri.

Toarnă amestecul de făină și amestecul de ouă peste cel de ciocolată. Amestecă atent totul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Aluatul ar trebui să fie gros, dar fără cocoloașe.

Pregătește aproximativ 5 forme termo-rezistente, pe care le tapetezi cu pudră de cacao. Pune-le pe toate pe o tăviță și toarnă amestecul pregătit mai devreme în forme.

Pune tava cu forme în cuptor, timp de 12-15 minute. Când sunt gata, ar trebui să aibă un aspect ferm pe laterale și un aspect moale în partea de sus.

După ce scoți tava din cuptor, așteaptă un minut pentru ca prăjiturile să se răcorească puțin. Mai apoi, răstoarnă-le pe fiecare pe câte o farfurie. Opțional, poți să le pudrezi cu puțin zahăr pudră.

Desertul se servește când încă este fierbinte, cu înghețată și fructe alături, după preferințele fiecăruia.