Rețeta pentru cel mai fraged somon. Gustul este unul unic. Care e secretul

somon

Somonul este un pește extrem de delicios și oferă beneficii pe măsură. Iată rețeta pentru cel mai fraged somon la cuptor. Îl prepari repede, iar gustul este unul pe măsură. 

Secretul gustului stă în siropul de arțar pe care îl adaugi peste pește. De asemenea, pentru ca gustul să fie unul complet, la această rețetă vei adăuga și fasole verde.

De ce ai nevoie

  • 4 filete de somon cu tot cu piele
  • sare si piper proaspat macinat
  • 4 lingurite de sirop de artar
  • 1 lingura de miso alb sau brun
  • 1 lingura de otet de orez
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 1 catel de usturoi dat prin razatoare
  • 450g de fasole verde
  • 2 linguri de ulei de masline
  • fulgi de ardei rosu (optional)
  • 1/4 lingurita ulei de susan (optional)
  • 1/4 cana patrunjel tocat
  • 4 felii de lime, pentru servit
  • sare de mare, pentru servit (optional)
  • orez alb gatit, pentru servit (optional)

Cum se prepară

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si se tapeteaza o tava cu hartie sau folie de copt. Se asezoneaza filetele de somon cu sare si piper si se pun intr-un bol adanc.

Intr-un bol mai mic, se amesteca siropul de artar, pasta miso, otetul de orez, sosul de soia si usturoiul. Se toarna apoimixtura peste filetele de somon si se maseaza bine. Se lasa la marinat pana se incalzeste cuptorul.

Intre timp, intr-un bol mediu, se asezoneaza fasolea verde cu ulei de masline, fulgi de ardei si ulei de susan (daca folosesti). Se adauga sare si piper dupa gust. Se aseaza filetele de somon in tava, cu partea cu piele in jos, inconjurate de fasolea verde.

Se lasa apoi la copt somonul pana ce carnea devine opaca si fasolea verde e bine gatita – in jur de 12 minute. Exact inainte de a le servi, se presara deasupra patrunjel si zeama de la feliile de lime. Se asezoneaza cu sare de mare si serveste cu orez fiert, in functie de preferinte.

Revista Presei